kremansko prorocanstvo
kremansko prorocanstvo

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Kremansko prorocansto - dom kremanski prorokakremanturist kremansko prorocanstvo

Nikola TeslaTesle su poreklom Dragovići sa Tare, iz Kremana, odakle su i Mitar i Miloš Tarabić.

Otac najvećeg srpskog inovatora Nikole Tesle, imao je neobične metode. Tražio je od malog Nikolaja da vežba u pogađanju tuđih misli i da bistri um oštrim zapažanjima svega što se dešava u prirrodi i među ljudima. Izumiteljsku žicu Tesla je nasledio od majke Georgine Đuke Mandić, koja je tkala najlepše uzorke nitima koje je sama isprela. I po majčinoj liniji Teslin deda Nikolaj Mandić i ujak Nikolaj Mandić bili su sveštenici, mitropoliti u Sarajevu.

 

Povodom pedesetogodišnjice njegove smrti 1993 Vlada Jugoslavije donela je odluku da izgradi Međunarodni naučno- istraživački centar u Bijeljini.Telsa je juna 1892 godine prvi i jedini put posetio Beograd gde je proveo samo jedan dan. Oca informaciono- tehničke civilizacije primo je mladi kralj Aleksandar Obrenović. Svetski genije rekao je oduševljenim Beograđanima Ako budem srećan da ostvarim barem neke od mojih ideala,to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.

 

Željko Sarić, veliki poznavalac Teslinog života i duha, u Posvećeniku njegov dar opisao je ovako:” To je put onih retkih izabranika da dobiju na poklon svesadržajni kamen matricu božanskih niti stvaranja, daleko od toga da proniknu u veliku svetu tajnu, jer ona nije saznajna, nije uslovljena požrtvovanjem i pregorevanjem u radu.. Ona je nešto više od prostog i razumnog sagledavanja stvari i što se više uvećava količina akademskog znanja, to je veća svest o nepoznavanju velike tajne.

 

Tesla je odbio da bude kandidovan za Nobelovu nagradu. On kaže:

“Biti sam, to je tajna otkrića. Biti sam to je čas, kada se ideje rađaju.

Teslu je čitavog života volela supruga njegovog prijatelja Roberta Vadervuda Dzonsona.

Prota Dušan Šukletović opisao je kako je izvršeno Teslino opelo i zašto je Tesla kremiran mimo svoje volje.

 

“ Posle opela telo je odneseno na groblje, oko 35 milja severno od Njujorka. Teslin nećak Sava Kosanović hteo je da se telo spali. Ja sam odbio da vršim opelo ako se telo bude spaljivalo.Sava Kosanović je pristao da se telo sahrani po pravoslavnom običaju. Da li je posle opela telo spaljeno, ja ne znam ništa o tome. Posle se govorilo da je Teslino telo spaljeno po nalogu Save Kosanovića. Svaki čovek pred Bogom snosi odgovornost za sva svoja dela. Ja sa izvršio svoju dužnost prema propisu Pravoslavne crkve i savest mi je mirna.

Prijtelj Nikole Tesle bio je vladika Nikolaj Velimirović. Velika srpska trojka u SAD, Mihailo Pupin, Nikola Tesla i vladika Nikolaj često su se sastajali. Vladika je znao da upita Teslu:

Kada si ti tako veliki stručnjak za struju, da li će ta tvoja nauka otkriti način da se ta sila struje vidi golim okom?”

“ Nikada – kaže Tesla- dok je sveta i veka.

“ Pa što onda narod traži Boga da vidi ? Sila postoji i kada se ne vidi.”

Тesla je bio jasnovid. To njegovo viđenje slika ispred očiju smatrali su bolešću i proglasili su ga neizlečivim. Još u detinjstvu, sve što bi zamislio video bi kao živu sliku ipred očiju kroz koju bi mogao da prođe rukom Još u 17. godini kađa se ozbiljnije posvetio nauci, iskoristio je ovu sposobnost jasnoviđenja za pronalaske.Na taj način je čak mogao da usavršava zamišljeni uređaj kroz sliku koju je zamišljao i poporavlja nedostatke na njemu do najstinijih detalja. To se danas naziva simulacija njegovog radnog procesa.

Share/Save/Bookmark
 

dom kremanskih proroka, kremna, kremansko prorocanstvo