kremansko prorocanstvo
kremansko prorocanstvo

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Kremansko prorocansto - dom kremanski prorokakremanturist kremansko prorocanstvo
Potomak proroka Tarabića, trgovac, Milan Tarabić napravio je pre II Svetskog rata čuvenu TARABIĆA KAFANU u Kremnima u kojoj je dugi niz godina do II Svetskog rata bilo sretište poslovnog i turističkog sveta.

Posle II Svetskog rata, taj istorijski objekat je jedno vreme bio sedište Kremanske opštine da bi posle 1964. godine isti postao Motel "ŠARGAN" koji je poslednjih godina detaljno renoviran tako da danas ima oko 200 mesta za sedenje i oko 200 ležaja raspoređenih u apartmane.

Motel je pogodan za prijem đačkih ekskurzija, porodičnih poseta, sportskih priprema, kao i svih drugih turistickih grupa jer pruža veoma dobre uslove smeštaja i ishrane.

U Kremnima se nekad odmarala Nemanjića vlastela, Istambulske age i begovi, i pripremali grčki sportisti za Olimpijade, te postizali vrhunske rezlutate.

Predlažemo Vam da boravite u Kremna i uverite se zbog čega su tako posebna i mistična.

Više informacija možete dobiti na navedene telefone i e-mail agencije.

Telefoni: 064/ 150 60 88, 031/ 563 121, 031/ 3808 210

e-mail: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Tarabica hotel, kremansko prorocanstvo

hotel "Šargan"

Tara, Kremna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SPORTSKE PRIPREME NA TARI - KREMNA

- NAJZDRAVIJOJ VAZDUŠNOJ BANJI U ZAPADNOJ SRBJI –Kremna se nalaze u podnožju planine Tare, na putu Užice – Višegrad, udaljena 30 km od Užica i 40 km od Višegrada. Iz Kremana ide jedan putni pravac ka Bajinoj bašti (20 km), i drugi putni pravac ka Zlatiboru (20 km).
Kremna su planinska, ravničarska, kotlina u podnožju Tare i Zlatibora površine od oko 120 km2. Nalaze se na nadmorskoj visini od 800 m, koja je idealna za ljudski organizam, a samim tim mesto je pogodno i za sportske pripreme.


Kremanska kotlina je stotinama godina za vreme vladavine Nemanjića i Istambulskih aga i begova bila jedino letovalište – vazdušna banja u Zapadnoj Srbiji. Traga da su živeli u toj zdravoj kotlini, okruženoj borovom šumom ostavili su i Iliri, Grci i Rimljani.
Taj Kremanski kamen na kome Kremna leže ima neko posebno biogeno zračenje koje blagotvorno deluje na ljudski organizam pa se ne treba čuditi podatku da su najbolje rezultate postizali Grčki sportisti na Olimpijadama koji su se pripremali u Kremnima, da su najbolji vladari dinastije Nemanjića bili oni koji su kao deca više boravili u Kremnima.


Da spomenemo još i to da je baš ovde, gde kako reče jedan putopisac - “kamen zrači a voda leči”,nastalo i to čuveno Kremansko proročanstvo koje je predkazalo put narodu i državi dalje od današnjih dana. I baš zbog Kremanskog proročanstva kraljica Draga je nepravedno omrzla Kremna i direktno uticala da se Kremna kao vazdušna banja zapostave a stvore druge vazdušne banje u okruženju. Sudbina kraljice Drage opominje sve vladare koji i dalje žele držati Kremna u zapećku kao jednu od zdravijih vazdušnih banja.
Kremna imaju odlično travnato fudbalsko igralište, košarkaško, rukometno, sportsku salu, beskonačne prostore za trčanje, staze za šetnje, jednostavno sve potrebno sportskim klubovima za pripreme.


U Kremnima se nalazi i zdravstvena ambulanta, apoteka, crkva Sv. Đorđa građena po porukama iz poročanstva, Osnovna škola, nekoliko prodavnica, 5-6 kafića, velelepni Tarabića hotel “ŠARGAN” sa 200 mesta za sedenje, 200 ležaja apartmanskog tipa, jedinstven hotel u Užičkom kraju.


U Kremnima možete posetiti pomenutu crkvu Sv. Đorđa (a i poželjno je), Spomen dom Kremanskih proroka, železničku stanicu Šargan, spomenje proroka Tarabića, prote Zaharića, vidovitih Stanoja i Stevana Mulića, kapelu prote Zaharija, Karađorđeve šančeve, Rakovo vrelo (bogato selenom i magnezijumom), lekovite izvore za oporavak očiju, kože i unutrašnjih organa. Takođe je poželjno posetiti “Babu Kamenjaču” (okamenjenu ženu sa ovcama) u prelepom predelu Rajčevina gde se i odmarala Nemanjića vlastela i gde sunce posebno miluje ljudski organizam. Ljubitelji pećina imaju na raspolaganju Aluginu i Ambarinu pećinu. Bazen za kupanje je u izgradnji a na 6 km je jezero Vrutci u kome se može kupati, a nastalo je od Kremanskih izvora. Na putu za jezero u Biosci nalazi se krst Karađorđevog pretka Jovana, Bioštanska crkva gde je službovao tvorac Kremanskog proročanstva, prota Zaharije Zaharić, tzv. Ćosića pećinu, grob čuvenog narodnog komandanta Miće Rogića, opevanog u mnogim pesmama.
Izleti se mogu praviti do tri manastira u okruženju – do manastira Rača (18 km), manastira Rujno (15 km) i manastira Dobrun (20 km), zatim do Mokre Gore (12 km), Višegrada (40 km), Bajine bašte (24 km), Kaluđerskih bara (7 km), Prerućca (30 km), Mitrovca (30 km), Zlatibora (20 km) i Sirogojna (30 km).


Tokom boravka u Kremnima saznaćete zašto sportisti koji se pripremaju tu pobeđuju na takmičenjima, a usput dobro uče i “dalje vide”.Doručak: slatki i slani
Ručak: 3 jela anketirana
Večera: roštilj

*napomena: Korišćenje igrališta je uračunato u cenu smeštaja.

 

 

 

Share/Save/Bookmark
 

dom kremanskih proroka, kremna, kremansko prorocanstvo