kremansko prorocanstvo
kremansko prorocanstvo

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Kremansko prorocansto - dom kremanski prorokakremanturist kremansko prorocanstvo
Privezak plastični sa TK ( unikat )
Privezak plastični sa TK ( unikat )
din. 250.00

Privezak drveni sa TK ( unikat )
Privezak drveni sa TK ( unikat )
din. 250.00

Postolje drveno sa TK
Postolje drveno sa TK
din. 200.00

Narukvica drvena UN sa Tk
Narukvica drvena UN sa Tk
din. 300.00

Narukvica drvena sa TK
Narukvica drvena sa TK
din. 200.00

Pogledajte sve proizvode iz naše ponude >>


Turistička agencija i sztr "KREMNATURIST" - Postanski broj 31242, Tara - Kremna, Užice – Srbija
Telefoni: 064/ 150 60 88, tel/fax 031/ 563 121, kanc. 031/ 3808 210
e-mail: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
PIB: 103762740, Tekući račun: 265-341030000088-69 - dinarski, Devizni : RS35265100000002668327, SWIFT: RZBSRSBG, Raiffeisen Bank AD.

Vlasnik Dragan Pjević

------------------------------------------------------------------------

Turistička agencija "KREMNATURIST" bavi se prezentacijom Kremanskog proročanstva u turističke svrhe što je jedinstvena turistička ponuda u Srbiji.

Ostvarenjem nekih davno izrečenih poruka kremanskih proroka kao što su obnova Šarganske osmice, povratak potomaka dinastije u zemlju i mnogih drugih, selo Kremna je postalo predmet interesovanja brojnih znatiželjnika i turista. Po nardnoj tradiciji, pored legende o letnjim dvorima Nemanjića, ovde je bila i “ Kula Bana od Kremana”, rodno mesto Kostreš Harambaše, Moljkovića han...... Ipak, najveću popularnost selu Kremna donelo je znamenito Kremansko proročanstvo. DOM KREMANSKIH PROROKA je podignut kako bi se ovaj zanimljivi deo srpske istorije sačuvao od zaborava jer pored Tarabića, u Kremnima je rođeno još nekoliko “vidovitih” ljudi čije poruke, nažalost, nisu do sada zapisane. U “Domu proroka” turisti mogu čuti interesantnu priču o kremanskom proročanstvu i samom selu koje je do XX veka bilo glavno turističko mesto Zapadne Srbije.

KREMANSKO PROROČANSTVO polako postaje vredno literarno delo, kulturna baština ne samo Kremana već i Srpskog naroda, koji treba da ga neguje i čuva od zaborava.
kremansko prorocanstvo mapaNovosagrađeni DOM PROROKA se nalazi pored puta za Taru, udaljen 3 km od centra Kremana i 4 km od hotela “Omorika”.


Pored posete “Domu proroka” možemo organizovati posetu i drugim turističkim lokalitetima u blizini: Kapeli Prote Zaharića i crkvi Sv. Đorđa, temeljima manastira Rujno, grobu Karađorđevog dede Jovana Petrovića, spomenu proroka Tarabića, spomenu Prote Zaharića, izvoru Bioštanske banje, jezeru Vrutci, Ćosića pećini, Šarganskoj osmici (možemo izvršiti rezervaciju vožnje). Takođe, obaveštavamo vas da za vas možemo izvršiti organizaciju ručka u prijatnom, po cenama povoljnom restroranu, kao i smeštaj u hotelu ili kategorisanim seoskim kućama.

 

Dom proroka je otvoren ceo dan, poželjno je najaviti se na broj telefona: 064 150 60 88. Verujte da ćete biti zadovoljni kao mnogi koji su nas već posetili. Posete Domu proroka i slušanje tribine u istom su besplatne!

Kremna su planinsko mesto u istoimenoj kotlini koja razdvaja dve čuvene planine u Kremansko prorocanstvo, Kremna, Vazdusnja banja srbije, seoski turizam, agencija KremnaTuristZapadnoj Srbiji Zlatibor i Taru. Plodna kotlina i planinsko okruženje su od davnina omogućavali razvitak naselja. Preko Šargana su išli putevi koji su dolinu Zapadne Morave povezivali sa dolinom Drine. Posle I svetskog rata ovuda je pršla železnička pruga, a šarganski masim je savladan čuvenim tehničkim rešenjem Šarganska osmica, gde se sa 800 m nadmorske visine spušta voz na 350 m nadmorske visine.
Dr Radovan Kazimirović u Kremanskom proročanstvu ovako opisuje ovo mesto:
“ Okolina Kremana je kao neka beskrajan bašta išarana četinarima, koji kao da bruje u večitom povetarcu jednom neprekidnom harmonijom u kojoj sve živi, sve sija, sve treperi radošću i srećom. Horizont unakolko ispredikan je na pojedinim mestima Šarganom i Čigotom kao ogromnim saksijama zimzelena i pred očima pruža beskrajne vidike čak do Durmitora i Avale...Priča se da su nekad u Kremnima bili i letnji dvori Nemanjića.”


Ovde nastaje priča o nekom čudnom zračenju koje ispušta tajanstveno kamenje u ovom selu koje polako prelazi u legendu, koja između ostalog kaže da su Kremna nastal u dalekoj prošlosti u jednom posebnom trenutku stvaranja Zemlje, tada se desilo kosmičku čudo, jedan fenomen kada su u utrobu Kremana uletela nebeska tela i tako oivičen prostor na Zemlji između planinskih venaca Tare i Zlatibora, koji se po tajanstvenošću kamena- kremena zove Kremna.
Kremnaturist turisticka organizacijaU Domu proroka se svakodnevno primaju gosti gde se drže tribine o Kremanskom proroćanstvu. Nadmorska visina Kremana je između 750 i 850 metara. Ovoj idealnoj visini u klimatskm pogledu dodajmo cvetne livade, planinske ogranke obrasle četinarskim rastinjem, bistre izvore i planisnske potoke koji su odredili da su Kremna još početkom 20-og veka proglašena za vazdušnu banju. Obližnje planine Zlatibor i Tara sa svojim brojinim hotelima i letovalištima su samo stvorile izazov da se u Kremnima na domak ovih planina otpočne intenzivan ravoj turizma.


U zapadnom delu sela, u Šarganu je početna stanica obnovljene muzejske pruge Šarganska osmica.

Krema danas imaju oko 800 domaćinstava i 2500 stanovnika. Selo ima motel ŠARGAN sa 200 postelja i 200 mesta za sedenje, devet kafana, više prodavnica, Osnovnu školu, crkvu, Dom kulutre sa bibiliotekom i boskopskom salom, zdravstvenu ambulantu, sportske terene za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Više od 50 domaćinstava je spremno da prihvati goste željne mira, pravog odmora i rekreacije. Domaća hrana, autohtoni žuti kremanski osmak, pršuta, sir i kajmak, samo su deo kulinarske ponude kremanskog domaćina.


Sarganska osmica, kremansko prorocanstvovoz cira, mokra gora, kremna, kremansko prorocanstvo

 


Share/Save/Bookmark
 

dom kremanskih proroka, kremna, kremansko prorocanstvo